maat.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Virtuálne vzťahy

Každý z nás može byť niekým iným ako je v reálnom živote....

Posledné týždne sa pokúšam robiť si poriadok v živote....pokúšam sa určit si hodnoty, to čo chcem dosiahnuť,či to v ktorých vzťahoch chcem pokračovat.

Pred pár mesiacmi som začala navazovať dva virtuálne vzťahy, obaja boli úplne odlišní a pri oboch to skončilo. Niekto mi povedal, že ak je to vzťah iba cez internet ak toho človeka nestretávaš nedá sa to nazvať vzťahom....Mal pravdu.

Ak človeka nevidíme, nepočujeme, nemožme sa ho dotknúť aký to má význam? Aký má vyznam snažiť sa o niekoho priazeň, ak je od nás stovky kilometrov vzdialený a ak sa nemože stať, že ho raz uvidíme, a budeme sa s ním rozprávať z očí do očí.

Utekám pred realitov  tým, že začínam virtuálne vzťahy, no nakoniec aj tak skončia.....lebo ich následky nemožeme cítit....


Vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. ..
    mas pravdu...vztah to zacina byt az ked sa osobne stretnete..co moze a nemusi byt na skodu, vysoko individualne..
    publikované: 10.03.2007 14:00:38 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hm, aj virtuálny vzťah...
    je vzťah se vším všudy a ako taký môže s človekom riadne pozametať.
    a že každý z nás môže byť vo virtualite niekým iným ako v reálnom živote? nemysím...
    možno to platí chvíľu, tak ako pri "pretvarovaní sa" v realite, no človek pred svojou skutočnou identitou neutečie. ani v anonymite inetu. a ak, tak určite nie na dlho.
    publikované: 10.03.2007 14:25:52 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  3. si si istá,
    že to, čo nazývaš "následky" virtuálneho vzťahu, nemôžeš cítiť? skôr sa zdá, že to cítiš úplne inak a že si z toho smutná....
    aký má význam "rozprávať" sa s človekom, ktorého pravdepodobne nikdy nestretneš? to musíš vedieť ty sama...asi to nejaký význam má, ak si sa o to pokúsila a pokiaľ v nadväzovaní virtuálnych vzťahov pokračuješ....aký má význam blog a to, že reagujem na tvoj článok?
    vari nemám na práci iné zmysluplnejšie veci?
    mňa sa bytostne dotýkajú aj ľudia bez tvárí a rada s nimi zdieľam ich pocity a myšlienky, aj keď sú tieto vzťahy ochudobnené o dotyky a pohľady do očí....a je na tebe, či chceš, aby tí ľudia poznali niekoho, kým nie si, alebo niekoho, kým skutočne si...

    virtualita s ľuďmi máva aj v láske...a rozchody bolia rovnako, ak nie viac, ako tie skutočné ;)
    publikované: 10.03.2007 14:51:49 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Myslím, že virtuálne priateľstvá nie sú o nič menejcennejšie,
    než tie reálne ... priateľstvo predsa nestojí na tom, aby sme sa vzájomne videli, počuli atď., skôr na tom, do akej miery sú nám blízke myšlienky a názory priateľov a čím nás to priateľstvo obohacuje ... virtuálna pretvárka sa dá časom odhaliť presne tak, ako v reálnom živote ... ani v realite si po jednom či dvoch stretnutiach nemôžeš byť istá tým, čo sa v človeku skutočne skrýva...
    publikované: 10.03.2007 18:29:34 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014